Comunicat de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes

UNICAMENT EL 6,72% DELS CATALANS DE L’EXTERIOR VAN ACONSEGUIR VOTAR EN LES ELECCIONS DEL 25 DE NOVEMBRE

CiU GUANYA UNES ELECCIONS A LA CATALUNYA EXTERIOR AMB CLARA MAJORIA SOBIRANISTA

UNA ANTIDEMOCRATICA LLEI ELECTORAL QUE NECESSITA UNA MODIFICACIO URGENT PER PART DELS QUI LA VAN PROMOURE

I ARA, PODREM ELS CATALANS DE L’EXTERIOR VOTAR EN UNA EVENTUAL CONSULTA?

El passat dimecres 28 de novembre les respectives Juntes Electorals Provincials van procedir al recompte del vot exterior arribat des de totes les ambaixades i consolats d’arreu del món. Un total de 9.538 vots vàlids van poder ser comptabilitzats. Això representa (incloent els nuls) una participació del 6,74% del total de 156.976 catalans inscrits al CERA (Cens Electoral de Residents Absents) que tenien dret a vot en aquestes eleccions. Com ja hem tingut ocasió d’explicar, el pervers sistema posat en marxa per la reforma del vot exterior mitjançat la LOREG (Llei Orgànica de Règim Electoral General) aprovada el desembre de 2010 va modificar les condicions del vot exterior instaurant el sistema denominat del ‘voto rogado’ imposant un tràmit de petició prèvia del vot amb terminis molt curts i gairebé impossibles de complir a la majoria de països, convertint el sistema en totalment depenent de la bona voluntat dels serveis de correus espanyols i dels països de residència dels votants exteriors i, finalment, depenent també de la bona voluntat de consolats i ambaixades espanyoles, tant en els tràmits previs d’enregistrament consular com en la resolució d’incidències i reclamacions de tot tipus que precisaven de mitjans i facilitats logístiques totalment fora de l’abast de la majoria de representacions consulars espanyoles.

La primera fase del ‘voto rogado’ amb l’enviament de l’imprès de sol·licitud de vot, només va poder ser completat amb èxit per un total de 17.614 catalans inscrits al CERA (l’11,22% del total). Així doncs, des del 27 d’octubre un total de 139.362 catalans de l’exterior ja van quedar exclosos de tota possibilitat de poder votar. A posteriori, únicament 10.557 (el 6,74%) van rebre la documentació amb les paperetes (amb comunitats catalanes gairebé senceres com la dels USA i altres on ningú no ha rebut res encara a dia d’avui) i, finalment, per raons d’inèrcia per part de moltes persones que pensaven que el sobre amb el vot encara es podia enviar per correu a la Junta Electoral com en els comicis anteriors a 2010 malgrat que tant les guies de vot des de la FIEC i altres o des de la publicitat institucional avisaven clarament que això ja no era possible, un total de 1.019 vots enviats directament a les Juntes provincials van ser declarats nuls. Això deixa en únicament 9.538 (el 6,07%) els vots de catalans de l’exterior declarats vàlids i comptabilitzats.

 

També cal esmentar la situació dels 3.245 catalans absents temporals a l’estranger (no censats al CERA) que van poder sol·licitar votar han patit amb igual intensitat els defectes de l’actual legislació electoral i que han pogut votar en una proporció molt baixa.

 

Aquesta participació del 6,72% (incloent els nuls) és superior al 3,25% de participació dels gallecs de l’exterior en els eleccions gallegues i quasi idèntic al 6,77% de participació dels bascos de l’exterior en les eleccions basques del passat 21 d’octubre de 2012. És, però, molt superior al 4,94% de participació en les eleccions generals del novembre de 2011 (amb un 4,14% de participació dels catalans de l’exterior en aquells comicis). Tot i així és un clara demostració, si encara en calia alguna, del desastre democràtic que ha suposat la posada en marxa de la LOREG des del desembre de 2010 amb les limitacions i antidemocràtics requisits imposats al vot exterior. Cal recordar que en els anteriors comicis amb l’antiga llei els percentatges de participació van ser del 31,7% pel conjunt de l’estat en les eleccions generals de 2008 (27,8% en el cas dels catalans de l’exterior) i del 20,8% en les eleccions al Parlament de Catalunya de 2006. Lògicament no pretenem dir, en cap moment, que el 100% dels catalans de l’exterior haguessin votat el passat 25 de novembre si l’anterior normativa hagués continuat en vigor. El vot exterior dóna sempre, a tots els països on existeix, percentatges de participació inferiors als de la població resident per lògics motius de distància geogràfica, política i sentimental, però es podia perfectament suposar que una participació per sobre del 30% era perfectament possible en aquestes eleccions.

Els resultats del vot exterior donen la victòria entre els catalans de l’exterior a CiU (3.654 vots, 36,8%) seguit d’ERC (1.658 vots, 15,7%), PSC (1.170 vots, 11,1%), PP (922 vots, 8,7%), ICV (845 vots, 8,0%), C’s (355 vots, 3,4%), SCI (250 vots, 2,4%), CUP (237 vots, 2,2%) i altres. Aquests resultats no han modificat el repartiment d’escons al Parlament, però si projectem el mateix percentatge de vots amb una participació igual a la de la Catalunya Interior (69,5%) sí que haguessin alterat la distribució d’escons en favor de CiU i en detriment d’altres forces (PSC i C’s). El que queda clar, de manera general i malgrat el baix percentatge de vot vàlid, és que la Catalunya Exterior vota en clau més sobiranista que la Catalunya Interior.

De totes les campanyes d’informació portades a terme per la FIEC en aquests darrers anys, d’acord amb el mandat que les entitats adherides van donar a la FIEC en la darrera Assemblea General, aquesta campanya en favor dels drets electorals dels catalans de l’exterior ha estat la que ha tingut una major repercussió i incidència en els mitjans de comunicació catalans i internacionals tant a la TV (especialment a 8TV que va entrevistar dos cops en directe a la FIEC) com en tots els mitjans escrits, electrònics i emissores de ràdio i molt especialment a Facebook (on la pàgina de la FIEC assoleix ja més de 3.000 seguidors d’arreu del món). Aquesta és la missió principal de la FIEC i així ho continuarem fent en el futur immediat. Cal agrair també el gran esforç portat a terme pels companys de CatalansalMon que des del web ‘No puc votar.cat i des dels seus webs locals han donat gran difusió a aquesta justa causa. Hem treballat plegats i ho continuarem fent.

 

I ara què?

Doncs ara no ens podem aturar aquí. Des de la FIEC, volem promoure, i per això l’ajuda de totes les persones i entitats d’arreu del món ens és fonamental, les següents iniciatives:

A) Els que desitgeu podeu afegir-vos a la denúncia que CatalansalMon ha interposat davant un Jutjat de Barcelona, amb els Serveis Jurídics de ‘Catalunya Diu Prou’, contra l’Estat espanyol per privació de drets electorals. La denuncia ja ha estat presentada al jutjat el passat 23 de novembre del 2012 i els que vulgueu afegir-vos teniu tota la informació a http://www.catalansalmon.com/nopucvotar/denuncia_npv.php

B) Adreçarem ràpidament una carta a tots els grups parlamentaris al Congrés de Diputats a Madrid, i especialment als que van votar a favor d’aquesta desastrosa llei electoral (PP, PSOE, CiU, PNB i BNG), demanant-los d’adoptar el més aviat possible una nova reforma de la llei eliminant el ‘voto rogado’ i retornant als principis de la llei d’abans de 2010, conservant algunes coses positives de la nova llei (la possibilitat de votar a ambaixades i consolats) i avançant cap a un sistema de vot electrònic que les noves tecnologies permeten. Alguns partits ja han presentat iniciatives i entenem que el fet que no hi hagi noves convocatòries electorals previstes, llevat d’alguna sorpresa, fins a juny de 2014 (eleccions al Parlament Europeu) facilita una discussió ràpida però tranquil·la d’aquesta urgent i necessària reforma.

C) Volem que, encara que no sigui una competència del Parlament de Catalunya, els nous grups parlamentaris del nostre Parlament es manifestin, i així els hi demanarem quan el nou Parlament estigui constituït, en favor d’una reforma de la LOREG que deixi de privar als catalans de l’exterior dels seus drets democràtics. També, en el cas que el nou Parlament, recuperi la discussió sobre una llei electoral pròpia per Catalunya insistirem en el respecte als drets i participació dels catalanes de l’exterior.

D) I el més important: si, finalment, els catalans som cridats a les urnes per a decidir sobre el futur de Catalunya dins l’Estat espanyol, els catalans de l’exterior podrem votar (encara que amb totes les limitacions de la LOREG que acabem de viure, si la llei no es reforma abans) en l’hipotètic cas que l’Estat espanyol pactés amb el Govern català la legalitat d’aquest referèndum atès que seria el cens electoral (inclòs el CERA) el que s’utilitzaria en aquesta situació. Si el que finalment es convoqués fos una Consulta organitzada des del Govern català aleshores, i segons l’avantprojecte de Llei de Consultes en discussió al passat i ara al futur Parlament de Catalunya, s’utilitzaria el Padró Municipal i no el cens electoral i això deixaria als catalans de l’exterior sense poder votar en aquesta històrica consulta. La FIEC ja va detectar aquesta situació des de l’inici de la discussió d’aquesta Llei a l’anterior legislatura del Parlament de Catalunya i el passat 20 de gener de 2012 ja es va adreçar per carta a tots els grups parlamentaris demanant que es trobés una solució jurídica vàlida que no exclogui als aviat 160.000 catalans de l’exterior inscrits al CERA, de la possibilitat de votar en aquesta futura consulta. Un tema fonamental, en el que independentment de la posició de cadascú, el que s’ha d’assegurar és el dret de vot de tots els ciutadans catalans sense excepció. El suport de tots serà necessari quan de nou comenci el tràmit de discussió d’aquesta llei de consultes al nou Parlament de Catalunya. Us cridarem a donar suport al nostre dret de vot.

 

No dubteu en fer-nos arribar tot tipus de suggeriments i de propostes. La participació de tots és fonamental.

Federació Internacional d’Entitats Catalanes

www.fiecweb.cat

fiec@fiecweb.cat

Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Federaci%C3%B3-Internacional-dEntitats-Catalanes-FIEC/320516139060?fref=ts

Telèfon: +34-934123294